Alle Cocktail Technieken op een Rijtje

Alle Cocktail Technieken op een Rijtje

De wereld van cocktails maken kan soms eindeloos lijken. Er zijn honderden soorten cocktails, met nog meer variaties. Ook in bereiding verschilt er veel per cocktail, en onder andere de techniek maakt het verschil tussen de een en de andere cocktail. Hier staan op een rijtje de zeven meest voorkomende cocktail technieken, zodat jij ze ook allemaal onder de knie kan krijgen!

Shake

De shake techniek is vrijwel de meest voorkomende cocktail techniek, en wordt bij veel cocktails toegepast. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een shaker. Hierin voeg je alle ingrediënten toe, samen met een ijsblokje. Door het gebruik van ijsblokjes wordt de cocktail gekoeld en zorgt het voor een verbeterde textuur in de cocktail. Na het toevoegen van de ingrediënten moet je ongeveer 10 seconden stevig shaken tot de cocktail klaar is.

Stir

Ook zijn er cocktails waar wat meer zorg bij nodig zijn, zoals koolzuurhoudende ingrediënten. Deze kunnen niet met de shake of strain techniek worden bereid, omdat de koolzuur uit de cocktail zal verdwijnen. Ook zal bij het shaken de cocktail uitbarsten door de koolzuur. Daarom wordt bij deze cocktails de stir methode toegepast. Dit wordt gedaan met het gebruik van een lange lepel, en zodoende wordt de cocktail gemixt. Een bekende cocktail met deze methode is de Gin Tonic, waar gebruik wordt gemaakt van koolzuurhoudend tonic water.

Strain

De volgende techniek is de strain. Dit is vaak een opvolging van het shaken. Het strainen van een cocktail voorkomt klontering of restjes in het eindresultaat. Het wordt ook wel een zeefje genoemd. De meeste shakers bezitten over een strainer, of je kunt gebruik maken van een losse strainer. Je maakt hiervan gebruik door de strainer schuin te zetten en vervolgens het drankje te schenken.

Build

De build techniek, ook wel “builden” genoemd, wordt meestal toegepast op cocktails de je direct serveert met ijs, of on the rocks. Hier wordt de cocktail direct in het glas geschonken, zonder gebruik van shaken of stirren. Een voorbeeld van deze techniek is de Old Fashioned.

Blend

De blend techniek spreekt misschien al voor zich, maar hier wordt de cocktail in een blender verwerk zodat het één geheel wordt. Deze techniek wordt toegepast op cocktails met vers fruit of met ijs. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de Piña Colada of de Daiquiri.

Muddle

Bij cocktails zoals de Mojito, waar meerdere ingrediënten gebruikt worden, wordt de Muddle techniek toegepast. Dit is een manier om vers fruit of suiker in het glas te stampen. Op deze manier komen alle smaken samen, en krijg je een goed eindresultaat bij gebruik van (riet) suiker.

Layer

Bij de Layer techniek draait het puur om de presentatie. Bij deze techniek zorg je er namelijk voor dat alle ingrediënten in mooie laagjes in het glas komen te liggen. Dit wordt gedaan met gebruik met de platter van een barlepel. Hierbij is het belangrijk dat alle ingrediënten voorzichtig geschonken worden, zodat je het mooie effect kan behouden.

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste Cocktails met Passoãlikeur
Welke Cocktail Schenk je in Welk Glas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories