Boston Cocktail Shaker vs Manhattan Cocktail Shaker

Boston Cocktail Shaker vs Manhattan Cocktail Shaker

Boston Cocktail Shaker vs Manhattan Cocktail Shaker

Mensen die achter de bar werken, halen enorm veel plezier uit het werk wat ze doen. Elke dag de beste drankjes kunnen serveren op mooie en gezellige locaties. Een barman of barvrouw neemt hiervoor een goede cocktail shaker mee. Het shaken van ijs en ingrediënten is namelijk essentieel voor de meeste cocktails. Als je op internet gaat zoeken, zie je diverse cocktailshakers staan. De meest gebruikte varianten zijn de Boston en Manhattan shaker.

Er zijn ook andere cocktailshakers maar in dit artikel zullen we specifiek ingaan op de Boston shaker, de favoriete shaker van de meeste professionele bartenders. De Manhattan shaker is even populair, voornamelijk door mensen die thuis cocktails schenken. Beide shakers hebben unieke voordelen dus er valt genoeg te vertellen. Lees verder om meer te weten te komen over cocktail shakers, zodat jij kunt bepalen welke het beste bij jouw stijl past.

Professionele bartenders gebruiken Boston

Wanneer je spreekt over een Boston shaker, weten horeca professionals direct wat je bedoelt. Dit is namelijk de meest gebruikte cocktailshaker door bartenders en mensen die zich hiervoor opleiden. Eigenlijk werkt dit type vrij simpel. De shaker bestaat slechts uit twee onderdelen. Een metalen beker en een glazen beker. In de metalen beker schenk je de drankjes die gemixt moeten worden.

Wanneer je cocktails wil shaken, moet je een aparte Hawthorne zeef gebruiken. Plaats dit zeefje tussen de twee bekers zodat de inhoud daadwerkelijk met elkaar kan vermengen. Als je ingrediënten in de metalen beker zitten en de Hawthorne is bevestigd, plaats je de glazen beker ertegen. Tik op de achterkant zodat de bekers goed sluiten. Klaar met shaken? Tik dan subtiel tegen de zijkant van je metalen beker en klaar is kees! Doe dit natuurlijk wel voorzichtig. De glazen beker kan tegen een stootje maar scherven brengen meestal geen geluk.

Manhattan, de favoriete shaker voor thuisgebruik

De Manhattan shaker staat ook bekend als de ‘Cobbler’ shaker. De cocktail shaker is geschikt voor ervaren bartenders maar ook voor leerlingen die de fijne kneepjes van het vak nog niet kennen. De shaker bestaat slechts uit drie onderdelen; de mixbeker, een dop en een ingebouwde zeef. Een cocktail shaken was nog nooit zo eenvoudig!

De Manhattan werkt dus wel iets anders dan een Boston shaker. Je gebruikt namelijk maar één beker. Plaats alle ingrediënten zoals alcohol en ijs in de beker. Bevestig de dop en vervolgens is het enkel een kwestie van goed schudden.

Nog een voordeel van de Cobbler shaker, je kunt nauwkeurig de juiste hoeveelheid afmeten door de dop te gebruiken. Ideaal wanneer je thuis nog geen barmaatje hebt. In de dop past ongeveer één ounce, wat gelijk staat aan zo’n 25 milliliter.

Boston vs Manhattan, welke wint?

Eerlijk is eerlijk, beide shakers hebben unieke voordelen en zijn eigenlijk onmisbaar in de keuken. Zeker als je cocktails maken serieus neemt en je de beste drankjes voor jouw gasten wil kunnen serveren. Daarom zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van elke shaker op een rijtje:

Boston Shaker
+ Professioneel bereiden van cocktails met glazen beker
Aanschaf van aparte Hawthorne zeef is nodig

Manhattan shaker
+ Alles-in-één shaker
Gebruiksvriendelijk maar minder geschikt voor bartending trucjes

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Paas Cocktails
De 3 Lekkerste Cocktails met Framboos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories