Eggnog

Ingrediƫnten
 500 ml Slagroom
 1 theelepel Vanille-Extract
 750 ml volle Melk
 150 gram Suiker
 1 pijpje Kaneel
 125 Bourbon
 125 ml Bruine Rum
 Verse Nootmuskaat
 6 Eieren (Eiwit/Eigeel scheiden)
Tip!
 Papieren Rietjes
 Cocktail Roerstaafjes

1

Pak een steelpannetje en voeg hieraan de suiker, melk, vanille en het kaneelstokje toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en haal het pannetje vervolgens van het vuur.

2

Laat de inhoud een half uurtje staan, zodat de aroma's goed in de melk trekken

3

Wanneer het pannetje genoeg afgekoeld is, zet je deze in de koelkast zodat de melk goed koud kan worden.

4

In de tussentijd pak je de eieren, en scheidt je het eigeel van het eiwit. Het eigeel ga je vervolgens opkloppen, totdat deze schuimt. Met het eiwit doe je hetzelfde, totdat deze stijf is. Voeg vervolgens beide mengsels weer samen.

5

Neem de melk uit de koelkast en voeg deze samen met de slagroom, bourbon en rum in een kom. Klop de inhoud vervolgens goed door elkaar. Hierna voeg je ook het eimengsel toe aan de kom.

6

Laat het mengsel vervolgens 1 nacht in de koelkast staan, zodat alle aroma's goed intrekken.

7

De volgende dag is het tijd om de cocktails te serveren! Roer de inhoud van de kom nog even goed door elkaar en vul vervolgens alle glazen.

8

Garneer met vers geschaafde nootmuskaat en een stokje kaneel.