De 3 Beste Baileys Cocktails

De 3 Beste Cocktails met Baileys

Baileys is een crème likeur die bestaat uit cacao, room, en Whisky. De likeur is afkomstig uit Noord-Ierland. Het product was oorspronkelijk bedoeld om de internationale markt te betreden, en dit is zeker gelukt. Sinds 1974 is deze likeur een basisdrank in vele kroegen en restaurants, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is het niet alleen passend in traditionele cocktails, maar word het ook gebruikt als koffielikeur en in desserts en delicatesse zoals pralines. Het is dus wel duidelijk dat deze likeur wereldwijd een succes is. Je kan met Baileys bijna niet de verkeerde kant op!

Hier staan op een rijtje de drie lekkerste cocktails met deze Baileys.

1. Flat White Martini

De eerste cocktail is de Flat White Martini. Misschien ken je wel de Flat White koffie die in bijna elk café geschonken wordt, maar deze versie met Baileys likeur is net een tikje meer uitdagend. De flat White komt oorspronkelijk uit Australië, en word gemaakt door geschuimde melk over espresso. De Flat White Martini is geïnspireerd door de traditionele Espresso Martini, die tijdens het ontstaan een grote hit was, omdat de combinatie met koffie en likeur nooit eerder was uitgeprobeerd. Sinds het ontstaan van Baileys likeur is deze koud geserveerde cocktail met espresso, Baileys, en Wodka een grote hit.

Het heet dan wel een martini, maar het traditionele recept is vrij afwijkend van deze unieke cocktail. Voor koffieliefhebbers is de Flat White Martini perfect, en de sterke smaak van de espresso gaat perfect samen met de romige en zoete smaak van de Baileys. En in combinatie met de Wodka voegt het toch nog een beetje een kick toe.

2. Cinnamon Crème Cocktail

Deze cocktail zal je gegarandeerd een kerstgevoel geven, met de aromatische geuren en smaken. De Cinnamon crème cocktail, oftewel de Kaneel crème cocktail is een genot voor de smaakpupillen.

De cocktail bevat drie verschillende dranken: Goldschläger, Baileys, en Butterscotch Schnaps. Vervolgens is deze cocktail gegarneerd met chocoladesiroop. Met deze ingrediënten ontstaat een heerlijke, subtiele en rijke dessert cocktail die perfect is voor het dineren.

De verschillende likeuren complimenteren elkaar perfect, en zorgen voor aromatische geuren en smaken zoals kaneel, chocolade en kruiden. Voor een iets andere variatie kan de Golschläger weg worden gelaten en vervangen worden door Wodka, wat zorgt voor een pittigere, maar meerzijdige cocktail.

3. Mudslide Cocktail

De Mudslide cocktail is een typische milkshake cocktail. Dit komt voornamelijk door de textuur, die zoet, romig en rijk is.

Met het ontstaan van de Baileys likeur was de Mudslide in 1970 bijna direct een favoriet. Het was ontworpen in een bar op Grand Cayman Island. Officieel was de Mudslide een alternatief op de White Russian cocktail, dat bestaat uit vodka, Kahlúa en room. De Mudslide cocktail was de perfecte balans van vakmanschap en heerlijke ingrediënten.

De Mudslide bestaat uit Baileys, vodka, room, en chocolade siroop. De chocoladesiroop heeft gezorgt voor de naam van deze cocktail, door de stiekeme vergelijkenis aan modder door de chocolade.

Deze smakencombinatie zorgt voor de perfecte wintercocktail door de aromatische ingrediënten, maar is ook zeker te genieten in de zomer.

Wat heb je nodig om een Baileys cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste Cocktails met Ginger Ale
De 3 Beste Cocktails met Fruit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories