De 5 Beste Tequila Cocktail Recepten

De 3 Beste Cocktails met Tequila

Veel mensen denken bij het horen van tequila aan het gelijknamige shotje met zout en citroen. Of wat te denken van de tequila suicide, waarbij het zout gesnoven wordt en de citroen boven de ogen wordt uitgeknepen. Echter is tequila veel meer dan dat. Je kunt met tequila namelijk ook veel lekkere cocktails maken. Voor alle cocktail liefhebbers hebben wij daarom de 3 beste cocktails met tequila op een rijtje gezet. Waan je in tropische sferen en maak je eigen tequila cocktail met onderstaande recepten.

1. Tequila sunrise

Sinaasappelsap en tequila vormen de basis van de tequilla sunrise cocktail. Deze frisse cocktail wordt vaak geserveerd in een longdrinkglas. De cocktail vindt zijn oorsprong begin jaren 70 in het plaatsje Sausalito (Californië). Dit nadat het drankje al eens eerder in de jaren dertig werd geserveerd in Phoenix (Arizona). De cocktail wordt gemaakt met versgeperst sap en (bij voorkeur) zelfgemaakte grenadine. Als je de tequila en sinaasappelsap in een hoog glas doet, en vervolgens grenadine toevoegd dan zinkt laatsgenoemde substantie naar de bodem. Hierdoor lijkt er een zonsopgang te onstaan. Hier heeft de cocktail haar naam aan te danken.

2. Long Island Iced Tea

De Long Island Iced Tea, wie kent deze cocktail niet? Misschien niet een typische tequila cocktail, maar zoals je weet gaan hier heel wat soorten drank in. Voor degenen die op zoek zijn naar een cocktail met vodka en tequila, is dit een echte aanrader. De ingrediënten bestaan o.a. witte rum, gin, wodka en tequila.

3. Margarita Cointreau

De laaste tequila cocktail is dit rijtje, is de margarita cointreau. Deze bestaat o.a. uit tequila, vodka en cointreau. Cointreau is sinaasappellikeur, die je ook los kunt drinken. Echter wordt deze drank ook regelmatig gebruikt in een groot aantal populaire cocktails. De Margarita is één van deze populaire coctails, behorend tot de zogenaamde shortdrinks. Het is niet zeker wie de drank heeft uitgevonden, er zijn verschillende mensen die worden genoemd als uitvinder zoals: Francisco Morales (barkeeper in Texas omstreeks 1940) of Margaret Sames (uit Acapulco eind jaren veertig). Beiden maakten gebruik van Cointreau als ingrediënt. Een andere naam die voorbij komt is Carlos Herrera, in Tijuana 1938. Hij noemde de cocktail oorspronkelijk naar een danseres die zich Marjorie King noemde. Ze hield niet van pure tequila en daarom mixte hij de drank. Verder komen we de naam van Enrique Bastate Gutierrez tegen. Hij noemde de cocktail naar Rita Hayworth, die eigenlijk Margarita Cansino heette.

Wat heb je nodig om een Tequila cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

De 3 Beste Cocktails met Watermeloen
De 3 Beste Cocktails met Martini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories