De 3 Lekkerste Bananen Cocktails

De 3 Lekkerste Cocktails met Banaan

De banaan wordt gebruikt voor vele doeleinden, en is ook nog eens heerlijk om te gebruiken in cocktails. Je kunt bijvoorbeeld bananenlikeur gebruiken, of verse banaan om het nog lekkerder te maken. Hier vind je 3 heerlijke cocktails om uit te proberen. Dus.. gaan met die banaan!

1. Banana Calling

De eerste bananen cocktail is de Banana Calling cocktail. Een heerlijk zoete bananen cocktail die gemaakt is in Londen. Dit is ook meteen waar de naam vandaan komt. De “Banana Calling” is afgeleid van het populaire gezegde “London Calling”.

De cocktail is de perfecte combinatie van subtiele smaken, maar doet zeker goed aan de naam. Banaan is een terugkerende smaak in deze cocktail, maar het is ook zeker niet overheersend.

Er wordt in de Banana Calling gebruik gemaakt van Rutte Dry Gin. Dit is een licht fruitige en droge gin, gemaakt van verschillende soorten vruchten en kruiden. Verder zit er in de cocktail bananenlikeur, voor de heerlijke bananensmaak in de cocktail. Verder zit er in de cocktail Puerto Sherry. De sherry zorgt voor een lichtzure en volmondige smaak met een lichte peer en appel bijsmaak. Om het een lekker frisse en lichte smaak te geven wordt er nog een beetje citroensap toegevoegd.

Over het algemeen is de Banana Calling een heerlijk fruitige maar lichte cocktail met een heerlijk smakenpallet.

2. Let’s Go Bananas

Ben je op zoek naar een sterke maar toch lekker zoete bananen cocktail, dan kun je kiezen voor de Let’s Go Bananas. Het is een complexe mix van verschillende soorten ingrediënten, met combinaties van verse producten en kwalitatieve likeuren.

Ten eerste gebruikt de Let’s Go Bananas verse bananen. In combinatie met de lichte rum (Bacardi) en Martini Extra Dry vermouth is de toevoeging van verse vruchten heerlijk. Om te zorgen dat de cocktail wat subtieler smaakt wordt er nog limoensap en suikersiroop toegevoegd. Dit maakt het heerlijk te drinken voor iedereen.

Al in al is de Let’s Go Bananas cocktail ideaal voor elk feestje en heerlijk voor de banaan liefhebber.

3. Banana Daiquiri

Deze tropische bananen cocktail is een draai aan de welbekende daiquiri. De Banana Daiquiri lijkt op de klassieke cocktail, maar is nog lekkerder!

De bekende Tiki barman Harry K. Yee is de eigenaar van deze machtige cocktail, en hij was ook meteen de eerste die aan een Daiquiri banaan toe heeft gevoegd. Dit recept is ontstaan op Hawaii, en dat zegt al genoeg over de kwaliteit van de cocktail. Het is daarom ook bekend als een zomercocktail.

De Daiquiri bestaat uit gerijpte rum, waarvoor vaak Havana Club gebruikt wordt. Deze rum is machtig van smaak en wordt vaak in cocktails gebruikt. Het heeft onder andere fruitige tonen, waaronder sinaasappel en kokos. Dit zorgt daarom voor een heerlijk tropische cocktail. Verder wordt er bananenlikeur toegevoegd, wat een extra lekkere banaan smaak geeft. Met verse limoensap en verse banaan is de Banana Daiquiri een heerlijk verse en fruitige cocktail.

Deze cocktail is volmondig van smaak, heerlijk zoet maar niet te overheersend. Deze cocktail is perfect voor op het strand of terras, maar kan bij elke gelegenheid worden gedronken.

Wat heb je nodig om een Banaan cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Appel
De 3 Lekkerste Cocktails met Citroen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories