De 3 Lekkerste Cocktails met Citroen

De 3 Lekkerste Cocktails met Citroen

Citroen is een van de heilige ingrediënten in het arsenaal van een barman. Deze vrucht is een van de meest toegepaste vruchten in het maken van cocktails. De verse en zoetzure smaken zijn perfect voor het neutraliseren, maar ook het versterken van bepaalde ingrediënten. Vaak wordt citroen als garnering of toevoeging gebruikt van een cocktail. Ook zijn er cocktails die gebaseerd zijn op deze heerlijke vrucht en die het hoofdelement vormen. Hier staan de 3 lekkerste cocktails met citroen.

1. Grand ‘O’

Een zeer speciale citroen cocktail is de Grand ‘O’. Dit is een vrij nieuwe cocktail, maar is een overheerlijke manier om cocktail te drinken.

De Grand ‘O’ maakt gebruik van soda water, sinaasappelsap, citroensap en cognac. Hiervoor kan Grand Marnier gebruikt worden, die en sinaasappel en citrus smaak bevat. Als garnering wordt er verse citroen toegevoegd in deze cocktail.

De Grand ‘O’ is een heerlijk zoete en fruitige cocktail die perfect is als drankje in het warme weer. De verschillende ingrediënten vormen een bruisende en frisse combinatie die de heerlijke smaken van citroen goed benut.

2. Scroppino

De Scroppino is een klassieke dessert cocktail die al jarenlang bestaat. Deze heerlijke delicatesse is afkomstig uit Venetië, en staat ook wel bekend als de Sgroppino. Deze Italiaanse cocktail is ideaal als een tussengerecht of dessert voor tijdens een heerlijk diner.

De ingrediënten van de Scroppino zijn simpel maar effectief. Er wordt gebruik gemaakt van wodka, prosecco en citroensorbetijs. Dit wordt samen gemixt tot een heerlijk geheel. De citroensorbet en de prosecco zijn de perfecte combinatie. De droge en zoete smaken gaan ideaal samen, en de bruisende prosecco is verrukkelijk als neutralisatie van de sorbet.

De Scroppino is een traditionele cocktail die al jarenlang gedronken wordt. Het drinken van deze cocktail brengt haas automatische en feestelijke sfeer met zich mee, en het is perfect voor het hele jaar door. Tijdens de zomer is de Scroppino heerlijk verfrissend, en tijdens de winter is het de perfecte dessert cocktail.

3. Limoncello Spritz

De Limoncello Spritz is een heerlijke manier om een citroen cocktail te maken, en maakt gebruik van een populaire citroenlikeur: de Limoncello. Deze likeur staat bekend als een veel gedronken after-dinner drankje. Het is populair om een shotje Limoncello te drinken na een maaltijd, om je smakenpallet te neutraliseren. Uiteraard kan deze heerlijke drank ook gebruikt worden in combinatie met andere ingrediënten.

Het principe van de “Spritz” kan op talloze cocktails worden toegepast, en het kan iedere drank transformeren tot een heerlijk bruisende en lichte cocktail. Er wordt hier enkel bruisend mineraalwater en prosecco toegevoegd, en dan heb je een Spritz!

De Limoncello Spritz wordt bereid met limoncello, prosecco en bruisend mineraalwater. De basisingrediënten van de Spritz zijn dus al samen, en vormen een heerlijke cocktail. Om het af te maken wordt er nog verse citroen toegevoegd voor een extra citroen smaak. De prosecco brengt een elegante smaak in de Limoncello en in combinatie met het bruisende water vormt het een heerlijk lichte en frisse cocktail die perfect is voor op een zomerse dag.

Wat heb je nodig om een Citroen cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Banaan
De 3 Lekkerste Cocktails met Cranberry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories