De 3 Lekkerste Cocktails met Cranberry

De 3 Lekkerste Cocktails met Cranberry

Cranberry is de ideale smaakmaker voor een cocktail. Voornamelijk in combinatie met andere vruchten en sappen is de cranberry de perfecte balansmaker. De lichtzure smaken van de cranberry zijn vaak een goede toevoeging om een cocktail nog lekkerder te maken. Daarom staan hier de top 3 cocktails met cranberry.

1. Cosmopolitan

De Cosmopolitan, ook wel bekend als de Cosmo, is een typische cocktail met gebruik van cranberry. Het is ook een zeer populaire cocktail, en hij staat ook op de IBA official cocktail lijst. Door de prachtige dieproze kleur van dit drankje is het de perfecte cocktail voor speciale gelegenheden, maar hij is uiteraard geschikt voor elk moment.

De geschiedenis van de Cosmopolitan begon in 1930, waarna er vanaf dat punt vele varianten volgenden van de cocktail. De echte populariteit van de Cosmopolitan begon echter in 1990, toen de populaire serie “Sex and the City” uitkwam. Sindsdien is de cocktail vooral populair onder vrouwen, en staat het bekend als een echte “girls night out” cocktail.

De ingrediënten van de Cosmopolitan bestaan uit wodka, triple sec, cranberry sap en verse limoensap. Het officiële recept van de cocktail gebruikt citroen wodka. Dit zal direct een frisse smaak geven aan de cocktail. Door combinatie van de triple sec, zal het diepe en aromatische smaken toevoegen met tonen van sinaasappel. Dit gaat weer perfect samen met de cranberry sap en een klein beetje verse limoensap.

Deze ingrediënten vormen samen een heerlijke cocktail, die zeker geschikt is voor een avondje uit. De elegantie van de cocktail wordt gecreëerd door de heerlijke ingrediënten.

2. Vodka Cranberry

De Vodka Cranberry cocktail staat misschien niet op de IBA lijst van officiële cocktails, maar het kan met zekerheid gezegd worden dat dit een veel gedronken cocktail is, officieel of onofficieel. De ingrediënten zijn simpel, maar zeker nog steeds effectief.

De hoofdingrediënten zijn vodka en cranberry sap. De cranberry sap blijft smaakvol, met of zonder de vodka, en de aromatische tonen van de sterke drank worden ook naar boven gebracht. Echter, om het nét wat meer smaak te geven, wordt er vaak een klein beetje limoensap en een drupje sinaasappelsap toegevoegd. Dit creëert meer dimensie en zorgt voor een bredere smaakervaring.

3. Madras

De laatste cranberry cocktail is ook zeker eentje om een keer uit te proberen. Het is weer een cocktail waar weinig meer is, aangezien hij maar uit 3 ingrediënten bestaat. De Madras is een verfrissende cocktail waar cranberry de hoofdrol speelt. De afkomst van de Madras gaat terug naar de jaren 40, en was geïnspireerd op een Indiaans gekleurd matje. En nu is de naam getransformeerd tot een lekkere cocktail!

De Madras bestaat uit wodka, cranberrysap en sinaasappelsap. De wodka vormt de basis, en wordt aangesterkt door de cranberry sap door de licht zure en fruitige tonen. De wodka zelf zorgt voor een verwarmende cocktail, en wordt ook vaak gepaard met sinaasappelsap. Daarom is dit de perfecte driehoek van smaak harmonie, want alle ingrediënten zijn perfect op elkaar afgestemd! Om deze cocktail helemaal af te maken hoort er nog een klein beetje limoensap bij, wat net nog een beetje extra smaak toevoegt aan de Madras.

Wat heb je nodig om een Cranberry cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Citroen
De 3 Lekkerste Paas Cocktails

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories