De 3 Lekkerste Cocktails met Mango

Het fruit van vandaag is mango! Deze zoete en tropische vrucht is perfect voor toepassing in cocktails, door de zachte en subtiele smaken. Je kan mango op verschillende manieren toepassen en het zorgt voor een heerlijke fruitige smaak in je cocktail. Hier staan de 3 lekkerste cocktails met mango.

1. Apricot Mango

De Apricot Mango cocktail is het beste van beide werelden. Deze cocktail maakt gebruik van abrikoos en mango: twee heerlijk zoete vruchten die perfect bij elkaar passen. Deze cocktail is heerlijk als een lichte en fruitige cocktail, en kan het best worden gedronken tijdens het seizoen van de mango.

Er wordt in deze cocktail ten eerste gebruik gemaakt van gin, abrikoos likeur en sinaasappel bitters. De Gin vormt de basis van de Apricot Mango cocktail, en wordt verder versoepelt door gebruik van de abrikoos likeur en sinaasappel bitters. Dit voegt al de eerste fruitige tonen toe. Verder wordt er aan de cocktail mango puree toegevoegd, samen met verse citroensap en suikersiroop. De mango puree maakt de cocktail heerlijk dik van textuur en zorgt voor die unieke mango smaak zie perfect samengaat met de abrikoos likeur en de sinaasappel bitters.

2. Mango Collins

Zoals de naam het al verteld, is de volgende cocktail een variatie op de traditionele Collins cocktail. Een Collins cocktail kan van alles zijn, maar de karakteristieken bestaan meestal uit een zure (sour) cocktail gemaakt van met een basis van sterke drank (meestal gin), suiker, bruisend water, en geserveerd over ijs.

De Mango Collins geeft een eigen draai aan deze traditionele cocktail soort. Er wordt, net als vele Collins cocktails, gebruikt gemaakt van Gin en bruisend water. Verder wordt er aan de Mango Collins mango puree en verse citroensap toegevoegd. Deze ingrediënten zorgen voor een heerlijke combinatie van sterke drank, die wordt gebalanceerd door zoete en frisse ingrediënten. Door het gebruik van bruisend water creëer je een heerlijk bruisende en lichte cocktail die uiteindelijk ideaal is voor tijdens het zomerseizoen.

Er zijn wederom ook nog verschillende variaties op de Mango Collins, en er kan worden gevarieerd met verschillende fruiten zoals ananas. Natuurlijk kan het ook worden gecombineerd voor een heerlijk tropische cocktail!

3. Mango Daiquiri

De laatste mango cocktail is de Mango Daiquiri. Wederom is dit een draai op een klassieke cocktail, die nog een beetje lekkerder is gemaakt door het toevoegen van een verse vrucht. In dit geval: Mango! De Mango Daiquiri is een tropische variant op de traditionele Daiquiri, en bestaat slechts uit drie ingrediënten.

De Mango Daiquiri bestaat half/half uit witte rum, zoals bacardi, en mango puree. De mango puree balanceert zich goed tegen de rum, en neutraliseert de smaken. Door de dikkere textuur krijg je een heerlijk volle cocktail die voornamelijk koud gedronken moet worden. Om de cocktail nog extra lekker te maken, wordt er nog verse limoensap toegevoegd. Dit brengt nog een heerlijk zoetzure smaak met zich mee, die de andere ingrediënten alleen maar zal versterken.

De Mango Daiquiri is een tropisch zoete en toch verfrissende cocktail die gebruik maakt van een verrukkelijke mango purée.

Wat heb je nodig om een Mango cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Peer
De 3 Beste IJscrushers om te Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories