Bij het maken van een cocktail recept, gebruik je regelmatig verse of gedroogde kruiden. Deze cocktailkruiden zijn soms essentieel bij het creëeren van de juiste smaak. Daarnaast dienen ze soms louter als garnering.
Er zijn talloze verschillende soorten cocktail kruiden. Hieronder hebben wij daarom een lijstje opgesteld van de 5 beste en meest gebruikte cocktail kruiden. Deze kruiden worden overigens ook regelmatig gebruikt bij het maken van een Gin Tonic cocktail. Vaak staan ze dan ook wel bekend als botanicals.
Munt
Munt is een veelgebruikt cocktailkruid, die je o.a. tegenkomt in een Mojito of Gint Tonic. Muntblaadjes geven een frisse smaak aan jouw cocktail en gaan daarom vaak goed samen met citrusvruchten. Je kunt zowel verse als gedroogde munt gebruiken.
Rozemarijn
Rozemarijn geeft een licht bittere en frisse smaak aan o.a. jouw Gin Tonic cocktail. De aroma’s van dit cocktailkruid zorgen voor een heerlijk zomers drankje.
Jasmijn
Jasmijn is de nationale bloem van de Filippijnen en heeft een vrij sterke geur. Het is dan ook zeker niet verassend dat dit kruid een bloemige smaak geeft aan jouw cocktail.
Hibiscusbloem
Wanneer je de hibiscusbloem toevoegd aan jouw (Gin Tonic) cocktail, onstaat er een florale en licht bittere smaak. Echter is dat niet het enige wat deze bloem doet. Er ontstaat namelijk ook een mooie rode kleur in jouw glas.
Roze Peper
Waarschijnlijk voor jou een onbekend cocktailkruid. Echter wordt deze roze peper regelmatig gebruikt in de cocktail scene, om wat pit toe te voegen aan een drankje. Houd het echter wel bij een paar besjes!
Cocktail Accessoires met 70% Korting
Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!