De 5 Beste Cocktails met Rum

De 5 Beste Cocktails met Rum

Drink jij graag een drankje met witte of bruine rum? Dan moet je zeker onderstaande varianten eens proberen. Rum leent zich namelijk perfect voor het creeëren van heerlijke cocktails. Sterker nog, een groot deel van de meest populaire cocktails is op rum gebaseerd. Bijna al deze cocktails met rum, komen van oorsprong uit het zonnige Cuba.

Onderstaande cocktails met rum zijn eenvoudig zelf te maken. Het belangrijkste is de juiste ingrediënten in huis te halen. Geniet van jouw cocktail met rum!

1. Cuba Libre

De Cuba Libre is een cocktail, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit Cuba. De naam (vertaald: Cuba Vrij) is ontstaan toen de Amerikanen, Cuba bevrijde van de Spanjaarden. De cocktail één van de populairste cocktails wereldwijd. Er zullen dan ook weinig menukaarten zijn, waarop de cocktail niet is opgenomen. De basis van de cocktail bestaat uit een combinatie van rum en cola.

2. Piña Colada

De Piña Colada is een cocktail die hoofdzakelijk bestaat uit een combinatie van rum, kokos en ananas. Het recept werd als eerst gemaakt in het jaar 1954. De cocktail wordt sinds 1978 erkend als het nationale drankje van Puerto Rico.

3. Mojito

Ook deze cocktail kent zijn oorsprong in Cuba. De Mojito is een echte klassieker onder de cocktails. Hoewel het ooit bedoeld was al medicijn, vindt je de cocktail nu terug op bijna elke drankkaart wereldwijd. De combinatie van rum, limoen en bruiswater zorgen voor een zeer verfrissende smaak. Het drankje is tevens zeer populair onder het uitgaanspubliek.

4. Caipirinha

De Caipirinha is een Braziliaanse cocktail, die bestaat uit een combinatie van cachaça (Braziliaanse rum), limoen, en rietsuiker. De cocktail heeft een frisse zoetzure smaak en is zeer eenvoudig zelf te maken.

5. Strawberry Mojito

De Mojito kent vele varianten. Één van de meest populaire varianten op deze klassieker, is de Strawberry Mojito (Mojito Venezolano). De zoete smaak van aardbeien gaan perfect samen met de frisse smaken van limoen en munt. Zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig om een cocktail met rum te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 5 Beste Whiskey Cocktails
De 5 Beste Cocktails met Wodka/Vodka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories