Hoe Gebruik je een Cocktailshaker?

Hoe Gebruik je een Cocktailshaker?

Voor iedereen die van plan is om het mixen van cocktails volledig te beheersen, is het gebruik van een cocktailshaker essentieel. Veel gemixte cocktails worden gemaakt met het gebruik van een cocktailshaker, aangezien dit zorgt voor een subtiel geheel van alle ingrediënten in de cocktail. Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is het zo klaar, maar het leren vergt wel een beetje techniek. Echter, er zijn een paar simpele stappen die je kunt volgen om het snel te leren!

De juiste cocktailshaker uitzoeken

De eerste stap bij het gebruiken van een cocktailshaker is het weten welke je moet gebruiken. Er zijn namelijk verschillende cocktailshakers die elk zijn eigen doel serveren, en met zijn eigen voordelen. De meest voorkomende is de boston shaker of de cobbler shaker. Deze zul je dan ook het vaakst tegenkomen en zijn voor bijna elke cocktail geschikt. Voor meer professionele doeleinden worden bijna altijd de boston shakers gebruikt. Echter, of je nou een cobbler shaker of een boston shaker gebruikt, het gebruik blijft zo goed als hetzelfde.

De stappen van een cocktail shaken

Er zijn 3 simpele stappen bij het shaken van een cocktail. Echter, voordat je begint met het maken van je cocktail, is het altijd belangrijk om je ingrediënten al klaar te hebben liggen. Dit scheelt tijd en stress, zodat je je goed kunt focussen op het daadwerkelijk shaken van de cocktail. Belangrijk bij het maken van cocktails door gebruik van een cocktailshaker is dat je geen koolzuurhoudende ingrediënten toe kunt voegen. De koolzuur zal namelijk uit de shaker barsten tijdens het shaken van de cocktail. Daarom wordt voor deze cocktails altijd de stir techniek gebruikt.

1. De ingrediënten toevoegen

De eerste stap van een cocktail shaken is het toevoegen van ingrediënten in de juiste hoeveelheden. Dit wordt ook wel “builden” genoemd. Zorg hierbij dat er nog genoeg ruimte over is, zodat je makkelijk kunt shaken. Verder voeg je ook nog ijs toe, om de cocktail volledig af te koelen.

2. De cocktail shaken

Nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd, kan je beginnen met shaken! Zorg hierbij dat je goed het deksel vasthoudt zodat er niks kan ontsnappen. Je moet krachtig shaken voor ongeveer 8-10 seconden om alles goed te mixen. Je weet dat je cocktail op de juiste temperatuur is, wanneer er een klein condens laagje aan de buitenkant van de shaker ontstaat.

3. De cocktail schenken

Wanneer je klaar bent met het shaken, kun je de cocktail uitschenken in een (voorgekoeld) glas. Bij veel shakers zit er een ingebouwde strainer in zodat het ijs niet mee wordt geschonken in het glas. Maak je een cocktail met fruit of vruchtvlees? Dan kan je gebruik maken van de double strain techniek, door een extra cocktailzeefje te gebruiken bij het uitschenken.

Na deze drie simpele stappen heb jij de perfecte cocktail neergezet! Na een paar keer oefenen kan iedereen deze techniek makkelijk onder de knie krijgen. Het gebruik van een cocktailshaker is een waardevolle kennis voor jouw volgende cocktailparty!

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Blue Curaçao
Wat is een Goed Whiskyglas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories