Welke Cocktail Schenk je in Welk Glas?

Welke Cocktail Schenk je in Welk Glas?

Een heerlijk klaargemaakte cocktail hoort in het juiste glas. Het glas kenmerkt vaak het soort cocktail en maakt een groot verschil in de beleving en smaak van de cocktail. Het is een opgave om te onthouden welk glas er bij welke cocktail hoort, maar in dit artikel zetten we op een rijtje welke cocktailglazen er zijn, en welke je moet gebruiken bij welke cocktails!

Ballonglas

Het eerste glas is het ballonvormige glas. Dit is een glas met een groter volume en is ideaal voor cocktails met koolzuurhoudende ingrediënten. Ook is dit glas bedoeld voor ijskoude cocktails, en het grotere volume is perfect voor het toevoegen van grotere ijsblokjes. Het ballonglas is kenmerkend voor cocktails zoals de Gin Tonic, maar wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld Aperol Spritz.

Martiniglas

Het martiniglas staat, zoals de naam al verklapt, bekend door het gebruik van Martini’s. Het glas geeft een elegante uitstraling, en zorgt voor een chique drink ervaring. Het glas is bedoeld voor koude cocktails, en door het voetstukje zorg je ervoor dat de cocktail minder snel warm wordt. De kegelvorm van het glas voorkomt dat gemixte drankjes verkeerde smaken opbrengen. Ook wordt het martiniglas gebruikt voor cocktails zoals de Cosmopolitan en de Pink Lady.

Margaritaglas

Het Margarita glas wordt voornamelijk gebruikt voor cocktails zoals margarita’s, zoals de naam al zegt. De vorm is rond en breed uitlopend naar de top. Ook dit glas zorgt ervoor dat je cocktail niet te snel opwarmt door het statief. Verder is dit glas ook ideaal voor cocktails zoals de Frozen Daiquiri.

Flute

Het fluteglas wordt ook wel een champagneglas genoemd. Dit is het typische, langwerpig en dunne glas waar de elegante cocktails in worden geserveerd. Hierbij kun je denken aan champagnecocktails zoals mimosa, maar ook cocktails zoals de Mojito Royal of de Pornstar Royal. Het Fluteglas bezorgt een elegante uitstraling en is daarom ook perfect voor feestelijke gelegenheden.

Hurricane Glas

Het hurricaneglas is het grootste cocktailglas waar je je cocktail in kunt klaarmaken in zowel vorm als inhoud. Het is een groot bollig glas met een uitloop en een klein statief. Met dit glas worden voornamelijk cocktails geserveerd die veel ijs bevatten en een lager alcohol percentage. Hierbij kun je denken aan geblende dranken zoals de Pina Colada of de Singapore Sling.

Shotglas

En het laatste cocktailglas kennen we allemaal bij de naam: het shotglaasje. Dit glas spreekt voor zich: in een shotglas serveer je shot cocktails. Dit is kenmerkend met cocktails van een hoog alcohol percentage of pure likeur. De grootte en vorm van het shotglaasje is de perfecte hoeveelheid om je drankje in een keer achterover te kunnen slaan.

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Alle Cocktail Technieken op een Rijtje
De 3 Lekkerste Cocktails met Blue Curaçao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories