Welke Whisky Glazen Gebruik je bij Welke Whisky?

Welke Whisky Glazen Gebruik je bij Welke Whisky?

Échte whisky drinkers weten dat het drinken van whisky een cultuur is. Elke soort whisky heeft een bijpassend glas die de drank zijn beste voetje voor laat zetten. Het lijkt wellicht verwarrend om er achter te komen welk glas nou precies bij welke whisky hoort, maar er zijn uiteindelijk maar zeven verschillende glazen waar je uit kunt kiezen. Hier zetten we ze alle zeven op een rijtje, zodat jij er achter kan komen welke bij jouw favoriete whisky past!

1. Tumbler whisky glas

De eerste, en ook direct het meest klassieke whisky glas is de tumbler glas. Deze staat vooral bekend om de Old Fashioned cocktail, die wereldwijd gedronken wordt. Door de cilinder vorm van dit glas, is hij bedoelt om whisky te serveren met ijs, en is geschikt voor verschillende cockails. Dit glas heeft een tijdloos glas die simpel maar tegelijkertijd ook elegant aanvoelt voor jouw whisky.

2. Snifter glas

Het snifter glas wordt ook wel het ballonglas genoemd. Dit komt door de ballonachtige vorm van het glas op een klein voetstuk. Bij de snifter denk je meteen aan een herenavond in de club met een sigaar er bij. Dit glas wordt gebruikt voor whiskysoorten zoals brandy en cognac, maar is geschikt voor de meeste pure whisky’s. Dit glas is ook perfect voor een whisky proeverij.

3. De Highball

De Highball is het perfecte glas voor cocktails met whisky. De langwerpige vorm en dikke bodem maakt het ideaal voor verschillende soorten dranken. Door de grotere inhoud van het glas is het bedoeld om de whisky te mixen met non-alcoholische ingrediënten, zoals de Whisky Cola of de Scotch and Soda. Het glas is wederom ook ideaal om ijs aan toe te voegen.

5. Glencairn

Het Glencairn whiskyglas is een tulpvormig glas op een klein voetstukje. De vorm en dikte van het glas maken het ideaal voor het proeven van whisky’s met diepere aroma’s. Dit glas is gelijk aan de snifter glas, en wordt gebruikt voor gelijke doeleinden. De Glencairn is gedoeld voor het makkelijk ruiken en drinken van je whisky. Wederom is dit glas perfect voor bourbon of Schotse whisky.

7. De Neat

Het Neat whiskyglas is de nieuwste opkomer in de whiskywereld. Dit vreemd gevormde whiskyglas was oorspronkelijk een fabrieksfout. Na het uitproberen van het glas werd besloten dat het perfect te gebruiken is voor sterkere whisky’s, om de geur van de neus af te leiden. Dit glas is daarom perfect voor whisky’s met een dieper smakenpallet.

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
Wat is een Goed Whiskyglas?
Welke Drank Schenk je in Welk Glas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories