De 3 Lekkerste Herfst Cocktails

De dagen worden langzaam korter, het weer wordt kouder en we blijven allemaal weer wat meer binnen. Dit zijn allemaal tekens van het feit dat de herfst weer is aangebroken. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je niet meer van een heerlijk drankje kunt genieten. Herfst is de ideale tijd om thuis te experimenteren met verschillende cocktails, of misschien gezellig met je vrienden naar een bar te gaan om daar een lekkere cocktail te drinken. Om inspiratie op te doen hebben we hier op een rijtje de 3 lekkerste herfst cocktails staan. Zo kom jij de herfst wel door!

Petanque

De Petanque cocktail is een ware Zuid Europeaanse cocktail, met een afkomst van een Franse naam en ingrediënten uit Spanje en Italië. Hiernaast komen ook nog eens de bitters die gebruikt zijn uit de Verenigde Staten. De Petanque cocktail is gecreëerd in Seattle in 2014 en genoemd na een Frans spel, Petanque.

De cocktail bestaat uit Fino sherry, wat een diepe aromatische toon geeft. Gevolgd door Disaronno amaretto, de Italiaanse amandellikeur die de zoete en zachte tonen brengt. Om het af te toppen wordt er La Fée Parisienne absint toegevoegd. De absint zorgt voor een echte kick die je ook zeker zal verwarmen tijdens de herfstdagen.

De cocktail heeft een zachte textuur en een droge en licht zure smaak die een heerlijk smakenpallet creëert.

Maple Old Fashioned

De volgende herfst topper is de Maple Old Fashioned. Dit is, zoals de naam al verklapt, een draai aan de klassieke old-fashioned, die gecreëerd wordt met bourbon whisky met een bitter zoals Angostura. De Old Fashioned staat al bekend als een herfstig drankje, en deze versie maakt het nog een beetje lekkerder. Er wordt namelijk nog maple siroop aan toegevoegd, oftewel ahornsiroop. Dit zorgt voor een heerlijk zoete en smaakvolle cocktail. De ahornsiroop gaat ideaal samen met de aromatische en sterke smaken van de whisky, en door het gebruik van de bitter komt de cocktail helemaal samen. De

De Maple Old Fashion is een aardig sterke cocktail, door het hoge volume whisky. Je zal er dus zeker van zijn dat deze cocktail je warm houdt tijdens de koude herfstdagen.

Apple Pie Mojito

De laatste cocktail is wederom een unieke en herfstige draai aan een klassieke cocktail. In dit geval: De Mojito! We kennen hem allemaal wel, en het is normaal gesproken een zomers drankje. Echter, de Apple Pie Mojito geeft een warme en herfstige draai aan deze klassieker.

Voor de Apple Pie Mojito wordt de Bacardi verwisseld met Wodka, en wordt naast limoensap ook appelsap en munt toegevoegd, samen met een snufje kaneel. Door het gebruik van frisse smaken van de limoensap en de appelsap in combinatie met de aromatische wodka vol met kruidige tonen heb je een heerlijk herfstige cocktail die je kan proberen dit seizoen. De Apple Pie Mojito is de perfecte combinatie tussen zoet, aromatisch en kruidig. Deze cocktail warmt je op van binnen, en zo kun je het herfstige weer meteen trotseren.

Wat heb je nodig om een Herfst cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Beste Cocktail Barlepels om te Kopen
De 3 Beste Cocktail Muddlers om te Kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories