De 5 Beste Cocktails met Wodka

De 5 Beste Cocktails met Wodka/Vodka

Drink jij graag een glaasje Wodka (ook wel bekend als Vodka)? Dan raden wij jou aan om, als liefhebber, onderstaande Wodka cocktails eens te proberen. Wodka gaat namelijk zeer goed samen met andere soorten drank. Niet alleen populair in typische Wodka landen zoals Rusland, Polen en Finland, maar wereldwijd!

Onderstaande cocktails met wodka zijn eenvoudig zelf te maken. Het belangrijkste is om de juiste ingrediënten in huis te halen. Geniet van jouw cocktail met wodka. Nastrovja!

1. Moscow Mule

De Moscow Mule is een klassieke cocktail, die is bedacht in het jaar 1941. Ondanks zijn naam, ligt de oorsprong van de cocktail niet in Rusland, maar juist in Amerika. Het recept heeft zijn naam te danken aan de koperen mokken, waar de cocktail uit wordt gedronken. De officiële mokken zijn namelijk gefabriceerd in de Moscow Copper Co fabriek in Rusland. De cocktail bestaat o.a. uit een heerlijke combinatie van gemberbier en wodka.

2. Cape Codder

Deze cocktail met Wodka werd bedacht in het jaar 1945 door cranberry telersbedrijf “Ocean Spray”. Zij gaven de cocktail in eerste instantie de naam “Red Devil”. In de jaren zestig veranderde de naam naar “Cape Codder”, omdat de cocktail was uitgevonden in het stadje Cape Cod. De basis van deze wodka cocktail, bestaat uit een combinatie van cranberrysap en wodka.

3. Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een verfrissende cocktail met een tropisch blauwe kleur. Het onstaan van deze cocktail dateert uit de jaren 60/70. Deze cocktail met o.a. Blue Curacao en Wodka, is het lekkerst om te drinken op een hete zomerdag.

4. Black Russian

De Black Russian is een cocktail die bedacht is in de jaren 40. Het drankje heeft zijn naam te danken aan de Sovjet-Unie, die destijds als een bedreiging werd ervaren. De basis van deze heerlijke, doch eenvoudige cocktail bestaat uit een combinatie van koffielikeur en wodka.

5. Cos­mo­po­li­tan

De exacte geschiedenis van de Cosmopolitan is niet geheel duidelijk. Mogelijk is het drankje uitgevonden in de jaren 30 en vervolgens in de jaren 7o herontdekt. De cocktail bestaat uit een combinatie van verschillende fruitige- en frisse smaken. Als je van Wodka met een tropisch tintje houdt, dan raden wij deze cocktail zeker weten aan!

Wat heb je nodig om een cocktail met Wodka te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 5 Beste Cocktails met Rum
Sex on the Beach Cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories