De 3 Lekkerste Cocktails met Limoen

De 3 Lekkerste Cocktails met Limoen

Limoen vormt vaak een cruciaal deel van het maken van cocktails. Het is een veelgebruikt ingrediënt die veel kan toevoegen aan een drankje. De Limoen heeft een heerlijk zoete en licht zure smaak die de perfecte smaakmaker is in combinatie met verschillende soorten likeuren en ingrediënten. Hier staan daarom de 3 lekkerste cocktails met limoen op een rijtje.

1. Mojito

Eerst en voorop hebben we de Mojito. Wanneer je praat over cocktails met Limoen kan je niet om de Mojito heen, aangezien dit wellicht de meest populaire limoen cocktail is die er bestaat.

De Mojito staat op de IBA officiële cocktail lijst en is een van de meest gedronken cocktails wereldwijd. De Mojito is afkomstig van Havana, Cuba. De exacte geboorteplaats van de Mojito is onbekend, aangezien het een oude cocktail is. Ook zijn er sinds het bestaan vele variaties gecreëerd op de klassieke Mojito, en het is een wereldwijd genot onder cocktail liefhebbers.

De Mojito zelf bestaat uit witte rum, waarvoor Bacardi gebruikt kan worden. Verder wordt er soda water, rietsuiker, limoen en munt toegevoegd. Dit vormt de klassieke Mojito smaak die bij iedereen bekend is. De Mojito is perfect voor een warme dag, en het is een heerlijk verfrissend drankje die ook makkelijk thuis te maken is.

2. Daiquiri

De Daiquiri is nog een welbekende cocktail in de wereld van de drank liefhebbers. Ook de Daiquiri staat op de officiële IBA lijst van cocktails, en is hiermee ook een zeer geliefd drankje. De Daiquiri heeft ook veel verhalen die de creatie van de cocktail op zich claimen. Het is echter wel bekend dat het recept voor de Daiquiri terug dateert naar de jaren 1780, waar het recept werd gedronken door zeelui als medicijn. Het is uiteraard aangepast sinds die tijd, maar de basis van het recept is niet veranderd. Rond de jaren 1940 werd het moderne drankje populair tijdens de tweede wereldoorlog.

De Daiquiri wordt bereid met rum, limoensap en suiker. Hiermee is het een simpel recept, maar ook zeker overheerlijk. De rum creëert de basis van deze cocktail, en bezorgt een heerlijk volmondig smakenpallet die wordt aangesterkt door het gebruik van de limoen.

3. Caipirinha

De Caipirinha is een minder bekende cocktail die sinds de afgelopen jaren steeds meer populariteit heeft gekregen. Het is een vergelijkbaar drankje naar de Mojito, maar de basis likeur is cachaça in plaats van rum.

De Caipirinha is de nationale cocktail van Brazilië, en er wordt dan ook gebruik gemaakt van de nationale likeur: Cachaca. Het is echter wel opmerkelijk dat de afkomst van de Caipirinha in Portugal bleek te zijn. Echter, sinds de conceptie wordt het voornamelijk geclaimd door Brazilië. In combinatie met de Cachaça wordt er limoen en suiker toegevoegd. Het is een on the rocks drankje, en de ingrediënten zijn vrij simpel.

De Caipirinha is een heerlijk verfrissende cocktail die ideaal is voor een zomerse of warme dag. Door de heerlijke, ijskoude ingrediënten die lekker fris en fruitig zijn, wordt een ideaal zomerdrankje gecreëerd die gebruik maakt van de limoen.

Wat heb je nodig om een Limoen cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Cocktails met Meloen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories