De 3 Lekkerste Cocktails met Prosecoo

De 3 Lekkerste Cocktails met Prosecco

Eén van de meest populaire wijnen is de Prosecco, gemaakt met de prosecco druif. Deze wijn wordt gemaakt op een bruisende of semi-bruisende wijze.

Sprankelende wijnen zoals Prosecco vormen een perfecte basis voor cocktails die makkelijk te drinken zijn, en ideaal voor verschillende gelegenheden, en zijn vooral ook lekker om te mixen met verschillende fruitsoorten voor een licht en verfrissende cocktail. Ook gaat deze wijn hand in hand met bittere en sterkere smaken. Prosecco wordt vrijwel altijd geserveerd in een champagneglas, en dit zorgt ook meteen voor een elegante uitstraling. Als volgt zijn de drie beste en lekkerste cocktails die je kan drinken met Prosecco.

1. Aperol Spritz

Vrijwel de meest bekende cocktail met prosecco is de Italiaanse Aperol Spritz, die bestaat uit prosecco, Aperol en soda water. Deze cocktail is eerst ontstaan in Venetië, en was oorspronkelijk bedoeld om de smaak van wijnen lichter te maken, door er water aan toe te voegen. Later werd het getransformeerd tot de cocktail die we nu kennen, en wereldwijd bekend is. De Aperol Spritz belandde zelfs in 2019 op de 9e plek van ’s werelds bestverkopende cocktail. Wereldwijd word deze cocktail geserveerd, en er zijn dan ook meerdere varianten op het traditionele recept, met diverse siropen en frisdranken.

Dit verfrissende drankje is perfect voor sociale gelegenheden, en het alcohol percentage is relatief laag. Door de koolzuur in de prosecco en het soda water is het een bruisend drankje met een zachte en licht bittere smaak.

2. Bellini

Deze smaakmaker staat bekend als klassieker voor nette gelegenheden, zoals bruiloften of brunch, namelijk: de Bellini. En voor zo’n elegante cocktail, bestaat hij slechts uit twee ingrediënten, namelijk prosecco en perzik purée. Ook deze cocktail heeft zijn wortels in Italië, en de cocktail werd rond 1940 als eerst geserveerd in een bar in Venetië. De naam is afkomstig van de unieke roze kleur van de cocktail, en is geïnspireerd door de Venetiaanse artiest Giovanni Bellini.

Door de zoete perzik in combinatie met de bruisende prosecco heb je een geraffineerd drankje wat een perfecte start is voor een feestje, of heerlijk aan de brunchtafel.

Verder heb je bij de Bellini ook nog creatieve vrijheid, en je kan de perzik ook verplaatsen met andere fruitsoorten, zoals watermeloen of (sinaas)appel. Je kan dus vrijwel alle kanten op met deze cocktail.

3. Sgroppino al Limone

De laatste, en misschien wel de lekkerste cocktail is de Sgroppino, afkomstig uit Venetië, die ook wel bekend staat als hét Italiaanse zomerdrankje. Deze cocktail is ook een grote zomerhit, en is verkoelend en verfrissend. De Sgroppino bestaat uit citroensorbetijs met wodka en prosecco. Het originele recept was enkel met prosecco, maar door de internationalisatie door de jaren heen is wodka een deel geworden van het drankje, maar het is zeker geen verkeerde toevoeging.

Deze cocktail wordt vaak ingezet als tussengerecht tijdens een diner, of als dessert. Door de smakencombinatie van de zoetzure sorbet met de prosecco ontstaat de perfecte balans tussen smaken, en is het een genot voor de smaakpapillen.

Wat heb je nodig om een Prosecco cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste EK/WK Cocktails
De 3 Lekkerste Cocktails met Limoncello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories