De Top 3 Lekkerste Limoncello Cocktails

De 3 Lekkerste Cocktails met Limoncello

Citroen is een van de meest gebruikte ingrediënten voor cocktails, dus het is daarom ook niet zonder rede dat deze citroenlikeur een essentieel ingrediënt is voor elke barman. Limoncello heeft een fruitige en licht pittige smaak, en is door deze rede perfect voor cocktails, en gaat goed gepaard met veel verschillende ingrediënten. Ook is Limoncello een perfect drankje voor aan de tafel, of als dessert.

Deze likeur is afkomstig uit Italië, en word ook wel de “limoncino” genoemd. Het is een populair thuisgerecht, dus velen hebben een eigen draai gegeven aan deze likeur. Limoncello staat bekend om zijn felle kleur die bijna neon genoemd kan worden.

Met deze fruitige likeur staan hier op rij de drie beste en bovendien lekkerste cocktails met Limoncello.

1. Tratto Limoncello

De eerste cocktail is vergelijkbaar aan de klassieke Manhattan. maar dan een fruitige variant. De Tratto Limoncello bestaat uit Bourbon whisky, Limoncello en Martini vermouth. Verder worden als smaakmakers en garnering sinaasappel en verschillende kruiden toegevoegd. De volle smaak van de Limoncello brengt de vanille en karamel smaken van de Whisky naar boven.

Deze cocktail is afkomstig uit San Francisco en werd ontworpen in 2015 met de Manhattan cocktail als inspiratie. Sindsdien is het bijna overal te vinden als een lichtere draai op deze klassieke cocktail. Terwijl deze cocktail nog relatief nieuw is, is het al snel gegroeid tot een populaire cocktail.

De Tratto Limoncello is de perfecte cocktail voor in een restaurant tijdens het diner. De complexiteit van de ingrediënten en de smaakbalans zorgen voor een heerlijk aperitief.

2. Lemon Drop Martini

De Martini heeft een rijke geschiedenis en sinds het bestaan zijn er talloze variaties op deze cocktail. De Lemon Drop Martini geeft een draai aan een ultieme klassieker. De zoete smaak van de Limoncello bedekt de alcohol, dus het is een favoriet voor sociale gelegenheden of feestjes. De naam is daarom ook afkomstig van het snoepje “Lemon Drop” omdat de cocktail hier naar smaakt.

De Lemon Drop Martini is een alternatief voor de Cosmopolitan, maar het smaakprofiel is lichtelijk verschillend. De cocktail bestaat uit Limoncello, wodka, sinaasappellikeur en suiker. Het is een geraffineerd en elegant drankje, en het heeft een sterke citrus smaak. Verder wordt de rand van het glas besprenkeld met zout, door een extra smaaksensatie.

3. Limoncello Spritz

Limoncello kan ook perfect gecombineerd worden met frisdranken of bruisende wijnen. Daarom is de Limoncello Spritz in perfecte balans met de citroenlikeur.

De Limoncello Spritz is hét perfecte zomerdrankje. Je hebt namelijk alles wat belangrijk is: Limoncello, Wodka, verse citroen, munt en eventueel nog soda water. Al met al, zal deze cocktail je mentaal meteen naar het strand transporteren.

Door deze combinatie aan smaken is de cocktail heerlijk zoet en verfrissend. En met het gebruik van soda water wordt het een heerlijk bruisende cocktail. De wodka in de cocktail kan ook worden verplaatst door Prosecco, wat voor een elegante en geraffineerde cocktail zorgt, die perfect is tijdens het diner, de barbecue, of wat je maar wilt!

Wat heb je nodig om een limoncello cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste Cocktails met Prosecco
De 3 Lekkerste Cocktails met Passoãlikeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories