De 3 Lekkerste Oranje Cocktails

De 3 Lekkerste Oranje Cocktails

De kleur van vandaag is oranje! Oranje is een veelbetekenende kleur in Nederland omdat het uiteraard dé Hollandse kleur is, en de kleur van ons koningshuis. Deze cocktails zijn echter niet alleen bedoeld voor koningsdag, maar voor het hele jaar door. Ben jij op zoek naar inspiratie voor een oranje cocktail? Hier staan op een rijtje de 3 lekkerste oranje cocktails die jij kan proberen!

1. Mimosa

De eerste oranje cocktail is de mimosa. Dit is een echte klassieker en wordt vaak bij feestelijke gelegenheden gedronken. Het is een simpele cocktail die bestaat uit weinig ingrediënten. Mimosa’s staan vaak ook bekend als een brunch of een bruiloft cocktail, maar hij kan bij talloze gelegenheden worden geserveerd.

Er zijn veel onduidelijkheden over de afkomst van de Mimosa, maar wat we wel weten is dat dit een van de meest populaire cocktails wereldwijd is, en de naam is te danken aan een gele bloem, de mimosaplant.

De mimosa bestaat uit champagne en sinaasappelsap, waar de oranje kleur afkomstig van is. Door de bubbelende smaak van de champagne gaat de sinaasappelsap er ideaal mee samen. Het is heerlijk zoet en toch een beetje verfrissend. De Mimosa is een echte doordrinker en je wilt ook eigenlijk niet ophouden door de heerlijke smaken.

2. Aperol Spritz

De Aperol Spritz kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Dit heerlijk verfrissende zomerse drankje werkt aanstekelijk op het terras en je krijgt er spontaan zin in wanneer je hem bij een ander op de tafel ziet staan.

De Aperol Spritz, ook wel de Spritz Veneziano genoemd is een typisch Italiaanse aperitief die ontstaan is in Italië. De cocktail bestaat al sinds 1920 en is afkomstig uit Venetië, en stond oorspronkelijk bekend als de simpele “Spritz”. Pas rond 2018 werd de cocktail wereldwijd bekend, en staat nu op de lijst van bestverkochte cocktails wereldwijd.

De Aperol spritz wordt gemaakt met Prosecco en de bitterlikeur Aperol. Deze aperitief heeft een intens oranje kleur waardoor het er meteen feestelijk uitziet. Wanneer je zoekt naar een oranje cocktail is dit waarschijnlijk je beste optie!

3. Amaretto Sour

De laatste oranje cocktail is de Amaretto Sour. Deze cocktail is voor de echte fijnproever. De cocktail wordt gemaakt met Italiaanse amaretto, oftewel amandel likeur. De amandelsmaak van de amaretto is zoet en zacht, met veel aromatische smaken en geuren.

De Amaretto Sour wordt vaak klaargemaakt met Disaronno, een Italiaans amaretto merk. Dit recept is dan ook ontworpen door Disaronno. Naast de basis van amaretto in de cocktail wordt citroensap toegevoegd, wat zorgt voor de zure en frisse smaak in de cocktail. Wat deze cocktail pas echt speciaal maakt is de toevoeging van eiwit. Dit wordt in enkele recepten gebruikt en niet altijd geliefd, maar de echte cocktail liefhebber weet dat dit een top ingrediënt is voor een zachte en heerlijke cocktail. Vandaar ook dat deze cocktail zo speciaal is.

Wanneer je zoekt naar een oranje cocktail die niet te complex is maar waar iedereen van onder de indruk zal zijn, is de Amaretto sour een goede optie!

Wat heb je nodig om een oranje cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Beste IJscrushers om te Kopen
De 3 Lekkerste Sinterklaas Cocktails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories