De 3 Lekkerste Sinterklaas Cocktails

De 3 Lekkerste Sinterklaas Cocktails

Sinterklaas komt weer bijna het land in, en dit wordt natuurlijk groots gevierd! Het is misschien een kinderfeest, maar waarom moet dat betekenen dat volwassenen er niet ook van kunnen genieten? Wie zoet is krijgt lekkers, en deze cocktails maken dat zeker waar. Tijdens de koude winterdagen zoeken we naar een heerlijk verwarmend drankje met geurige aroma’s en hartige smaken. Daarom staan hier op een rijtje de 3 lekkerste sinterklaas cocktails. Of het nou tijdens pakjesavond is, of na de aankomst parade, met deze sinterklaas cocktails maak jij er ook zeker een heerlijke avond van tijdens het sinterklaas seizoen!

1. Gin Speculaas Holiday Punch

De eerste cocktail op het lijstje is de Gin Speculaas holiday punch. Deze naam is net zo krachtig als de cocktail zelf, en hij zal je zeker een punch in de goede richting geven. De combinatie van ingrediënten zorgen voor een winters gevoel en zullen je zeker van binnen opwarmen.

Er wordt in deze cocktail gebruik gemaakt van gin en speculaas likeur als basisdranken, wat zorgt voor de punch in het drankje, en de speculaas likeur doet uiteraard denken aan de heerlijke kruidige koekjes die we allemaal tijdens het sinterklaas seizoen eten. Vervolgens wordt er speculaas thee toegevoegd, voor kruidige maar zachte aroma’s, samen met appelcider. De cider zorgt voor een fruitig en licht zuur en bubbelende toevoeging aan de cocktail die alles perfect samenbrengt. Om de cocktail af te maken wordt er verse tijm, steranijs en als laatst nog sinaasappelpartjes toegevoegd. Dit zorgt zeker voor een sterke en kruidige smaak die ideaal is voor tijdens pakjesavond.

2. Pepernoot Martini

Bij sinterklaas horen uiteraard pepernoten, en deze zullen ongetwijfeld constant op jouw tafel staan om uit te snacken. Als je naar een manier zoekt om de pepernoten op een verschillende wijze te consumeren, kun je kiezen voor een pepernoot martini! Zoals de naam het al zegt is deze cocktail een draai aan de klassieke martini, die oorspronkelijk gemaakt wordt met gin en dry vermouth. Er zijn talloze variaties op deze klassieke cocktail, en de speculaas martini is zeker een goede toevoeging aan het lijstje.

De ingrediënten bestaan uit Likeur 43 als basis gemengd met speculaas likeur. Vervolgens wordt hij geshaket met melk en vloeibare slagroom en ontstaan een romig geheel.

Voor het vervolg kan je de klassieke warme chocolademelk laten staan en in plaats van genieten van deze koude Pepernoot Martini.

3. Wortel Wodka Tonic

De laatste cocktail op het lijstje is misschien wel het meest uniek en onverwachts. Deze cocktail is geïnspireerd op de gezonde inhoud die vaak in schoentjes wordt gelegd voor het slapen gaan: de wortel voor het paard van sinterklaas. Dit is een wortel wodka tonic, wat wordt klaargemaakt met wortelsap, clementine tonic water en wodka. Dit is een heerlijk simpele cocktail die snel op tafel staat. De combinatie van smaken gaan perfect samen en bezorgen een zoete en frisse cocktail die smaak gebonden is aan sinterklaas. Om de cocktail helemaal af te maken kun je nog vers geraspte nootmuskaat toevoegen voor een extra beetje kruid.

Wat heb je nodig om een Sinterklaas cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste Oranje Cocktails
De 3 Lekkerste Rode Cocktails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories