Wat is een Goed Whiskyglas?

Wat is een Goed Whiskyglas?

Ben jij een échte whisky drinker? Of begin je net de wereld te ontdekken van whisky? Dan vraag je je wellicht af, wat nou het beste whiskyglas is. Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar waar niet echt een duidelijk antwoord op is. Natuurlijk heeft iedereen een persoonlijke smaak, en iedereen geniet van een ander glas. Hier hopen we je echter een beetje te helpen met de vraag: Wat is een goed whiskyglas?

Om welk soort whisky gaat het?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wat voor soort whisky wil ik drinken? Dit helpt je al een heel stuk op weg, want elke whisky soort heeft een speciaal glas die de whisky het best tot zijn recht doet. Bijvoorbeeld, drink je graag cognac of brandy? Dan kun je het best kiezen voor een snifter glas, aangezien deze perfect is voor het puur drinken van aromatische whisky’s. Of misschien drink je graag whisky cocktails, zoals de Old Fashioned. In dat geval kan je beter kiezen voor een tumbler, of een highball whisky glas. Deze glazen zijn perfect voor hogere volumes van whisky, en geeft ook ruimte om ijs toe te voegen, voor een on the rocks cocktail. Door de flexibiliteit van deze glazen zijn ze ook perfect voor de whiskydrinker die meer wilt experimenteren met verschillende whisky’s, zonder voor elke soort een speciaal glas te kopen. Door het simpele ontwerp en grotere volume kun je hier eigenlijk elke whisky soort in kwijt. Verder is er ook nog het shotglas, die wordt gebruikt voor sterke whisky’s die je in één keer achterover hoort te slaan.

Het officiële whiskyglas

Er is maar één whiskyglas die officieel is uitgeroepen tot het “officiële” whiskyglas, en dat is de Glencairn! Dit glas is het oudste, een vaakst gebruikte glas voor whisky. Dit glas is ontwikkeld door de Glencairn familie, die op jacht waren om het perfecte whiskyglas te ontwikkelen. Dit glas is de perfecte balans van alles wat je nodig hebt in een goed whiskyglas. Zo brengt dit glas geurbeleving, smaak, en een goede houvast. Zoek je naar deze componenten in een whiskyglas? Dan is de Glencairn ideaal!

Persoonlijke smaak is het belangrijkst

Natuurlijk is het makkelijk om je door iemand anders te laten vertellen wat een goed whiskyglas is, maar aan het einde van de dag komt het allemaal neer op jouw persoonlijke smaak. Zo is het belangrijk om eerst jouw persoonlijke wensen en smaken te leren kennen. Je hebt vast wel een favoriete whisky die jij het liefst drinkt, en op basis daarvan kun jij je ideale whiskyglas uitkiezen! Een goede tip voor het vinden van een goed whiskyglas is om altijd te zoeken naar een glas die zorgt voor geur- en smaakbeleving die het best bij jouw whisky past. Sommigen vinden het fijn wanneer de geur meer wordt afgeleid van de neus, omdat het anders te sterk wordt. Of misschien vind jij de houvast van een glas wel belangrijk, zodat jij fijn in jouw hand ligt. Op basis van deze kenmerken kan jij op zoek naar het beste whiskyglas!

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
Hoe Gebruik je een Cocktailshaker?
Welke Whisky Glazen Gebruik je bij Welke Whisky?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories