Wat-is-een-Tonic-Stamper-Tonic-Stamper-Kopen

Wat is een Tonic Stamper?

Hey terrasganger! Zit jij ’s zomers graag buiten op een terras, te genieten van een ijskoude frisdrank of een heerlijke cocktail? Je bent vast niet de enige. Als het zonnetje weer begint te schijnen, gaan we er in Nederland massaal op uit! Wanneer de bediende dan eindelijk je bestelling heeft opgenomen en er een cocktail voor je neus staat, zie je waarschijnlijk een gekleurd staafje in het glas zitten.

Dat kleine staafje, vaak van plastic gemaakt, staat beter bekend als de Tonic stamper. In dit artikel wordt haarfijn uitgelegd hoe je de tonic stamper gebruikt en welke ingrediënten je hiermee kunt bewerken. Wil jij voortaan het meeste uit jouw koude drankje of cocktail halen? Lees dan snel verder!

Een stamper… Wat moet ik ermee?

Het handige staafje heet niet voor niets een tonic stamper. Met de stamper kan je namelijk verse ingrediënten aanstampen, zodat alle smaken en aroma’s vrijkomen. De stok heeft vaak een bepaald reliëf, wat zorgt voor extra grip en comfort tijdens het aanstampen. De onderkant is wat een tonicstamper echt uniek maakt. Er zijn namelijk allemaal kleine ‘puntjes’ aanwezig die er voor zorgen dat het maximale uit jouw ingrediënten kan worden geperst.

Het staafje, wat in de meeste gevallen van kunststof is gemaakt, is gelukkig wel bestand tegen een stootje. Misschien lijkt het niet zo’n stevig hulpmiddel maar je kunt op een tonic stamper genoeg druk uitoefenen zodat alle sappen en gezonde stoffen loskomen. Als dit gebeurt, proeft jouw frisdrank of cocktail ineens stukken beter!

Let op! Gebruik het staafje met beleid en druk niet te hard. Het is misschien wel de bedoeling om de ingrediënten te persen maar vergeet niet dat het stokje gemaakt is van plastic. Duw je te hard? Dan kan het staafje kapot gaan en moet je een nieuw drankje serveren.

Waar gebruik je de Tonicstamper voor?

Je kunt de stamper gebruiken voor verschillende ingrediënten en dus ook voor verschillende cocktails. Een tonic stamper wordt het meest gebruikt om schijfjes citroen en limoen te persen. Deze vruchten bevatten niet alleen veel intense smaakstoffen maar zijn ook nog eens erg gezond. Wanneer je het sap uit het vruchtvlees perst, worden alle smaken en aroma’s optimaal met elkaar vermengd. Na het persen, blijft er een sprankelend drankje over met een geweldige smaak.

Naast citroen en limoen, kan je de tonicstamper ook prima gebruiken voor het samenpersen van muntbladeren. In een muntblad zitten eveneens veel gezonde stoffen. Ze bevatten veel verschillende vitamines en zijn daarnaast een belangrijke bron van Calcium.

Wanneer je de tonic stamper hebt gebruikt, blijven de aangestampte ingrediënten in het glas achter. Wil je wél de geperste sappen maar geen resterend vruchtvlees? Ook daar heeft de tonic stamper een oplossing voor. Het stampertje aan de onderkant is tegelijkertijd het ideale lepeltje om resterend vruchtvlees uit het glas te halen. Met een set tonicstampers ben je goed voorbereid op een avondje cocktails drinken.

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

De 3 Beste Cocktail Muddlers om te Kopen
De 3 Lekkerste Gele Cocktails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories