Welke Drank Schenk je in Welk Glas?

Welke Drank Schenk je in Welk Glas?

Er is een wereld aan glazen beschikbaar in de wereld van drank en cocktails. Het aantal glazen is eindeloos, en het is daarom soms lastig om te kiezen welk glas je nou nodig hebt. Elke glas serveert zijn eigen doel, en voor elke drank is een perfect glas. We kunnen de soorten glazen onderscheiden in 8 categorieën.

2. Bierglas

Het aantal bierglazen zijn bijna oneindig. Zo is er voor bijna elke biersoort- en merk wel een apart glas. Verschillende biersoorten worden vaak geserveerd in hetzelfde glas. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een fluitje, een IPA-glas, pils glas, of een bierbokaal. Deze glazen zijn vaak soortgelijk in vorm, en is vaak het enige verschil het label op het glas.

3. Cocktailglas

Het maken en serveren van een cocktail is een kunst, en bij elke cocktail hoort een speciaal glas die de cocktail het best tot zijn recht doet. Daarom zijn er ook veel verschillende cocktailglazen, zoals een martiniglas, een tumbler, of een margaritaglas. Cocktailglazen kunnen in alle maten voorkomen, en het ligt allemaal aan hoe de drank geserveerd wordt (met of zonder ijs, etc.), maar ook wat het alcoholpercentage is.

4. Cognacglas

Voor het serveren van cognac wordt altijd een speciaal cognacglas gebruikt. Dit kan ook een brandyglas zijn. Deze glazen brengen de smaak en de aroma’s van de intense cognac het best naar boven en zorgen voor de beste smaakbeleving.

5. Borrelglas

Voor overige, sterkere dranken worden verschillende borrelglazen gebruikt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een ginglas, een jeneverglas, en ook een shotglas. Borrelglazen gaan vaak om kleinere volumes omdat het over sterkere dranken gaat, en daarom gaat het puur om de smaakbeleving.

6. Likeurglas

Vele likeuren hebben een eigen glas, en hier wordt vaak ook het merkglas onder verstaan. Likeurglazen zijn vaak bedoeld voor kleine hoeveelheden van de likeur, zodat je het nippend kunt drinken. De inhoud van likeurglazen is vaak niet meer dan 100 ml, omdat het gaat om hogere alcoholpercentages.

7. Longdrinkglas

Voor dranken met een lager alcoholpercentage wordt vaak een longdrinkglas gebruikt. Dit zorgt voor een groter volume, en geeft ook de mogelijkheid om ijs toe te voegen voor een “on the rocks” drankje. Longdrink glazen zijn perfect voor gemixte drankjes, en er kunnen allerlei soorten drank in geserveerd worden.

7. Wijnglas

Als laatste is er ook nog het welbekende wijnglas. Wijn wordt altijd geserveerd in een speciaal wijnglas. Dit wordt onderverdeeld in rode wijn en witte wijn, die elk de beste beleving bezorgen. Verder zijn er ook nog flute glazen voor bijvoorbeeld champagne, of madeira glazen. Bij het drinken van wijn zijn de aroma’s en het luchten van de wijn erg belangrijk, daarom zijn alle glazen gemaakt voor optimale doorstroming van de drank.

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Welke Whisky Glazen Gebruik je bij Welke Whisky?
De Top 5 Leukste Drankspelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories