De 3 Lekkerste Kerst Cocktails

De 3 Lekkerste Kerst Cocktails

Tijdens kerst is het tijd om je lekker los te laten en te genieten van gezellige tijden met je vrienden of familie. Hier hoort ook een lekker hapje of drankje bij. Omdat we ons tijdens de kerstdagen extra feestelijk voelen, mag er ook een feestelijke cocktail bij horen! Kerstcocktails horen je te verwarmen van binnen en moeten échte feestelijke smaken hebben. Daarom staan hier de top 3 lekkerste kerstcocktails op een rijtje voor de aankomende feestdagen!

1. Scroppino

De Scroppino is een echte gangmaker op elk feestje. Voor velen is dit dan ook exclusief een feestelijk genot voor speciale gelegenheden. Met een makkelijke bereiding en weinig ingrediënten is deze cocktail echter makkelijk te maken. De Scroppino bestaat uit prosecco, citroensorbet en een beetje vodka. De zoete en frisse smaken van deze cocktail gaan ideaal samen met een heerlijk kerstdiner.

De Scroppino wordt ook wel de Sgroppino genoemd en is, zoals vele Italiaanse cocktails, afkomstig uit Venetië. De naam is afgeleid door het woord sgroppare, wat opkloppen betekent. Dit komt door de bereidingswijze van de Scroppino, waar gebruik werd gemaakt van een garde om de cocktail op te kloppen. Echter, op de dag van vandaag wordt het aangeraden om gewoonweg een blender erbij te pakken.

De Scroppino wordt voornamelijk geserveerd als een tussengerecht of naast het voorgerecht. Ook kan het als dessert geserveerd worden, aangezien er ook citroensorbet in verwerkt is.

2. Cranberry Gin Tonic

De klassieke Gin Tonic is een cocktail die we allemaal kennen of liefhebben. Het is daarom ook een van de meest gedronken cocktails wereldwijd. Het is ook erg simpel om thuis te maken, omdat deze cocktail maar uit 2 ingrediënten bestaat. Echter, wil je er een feestelijke draai aan geven voor tijdens de kerstdagen?

Voeg dan wat cranberry siroop toe aan de cocktail. De zoetzure tonen van de cranberry gaan heerlijk samen met de licht bittere smaken van de Gin Tonic. Dit zorgt voor een overheerlijk drankje voor tijdens het kerstdiner.

De Cranberry Gin Tonic gaat ideal gepaard met Kerst gerechten zoals verschillende soorten zeedieren zoals mosselen, zalm, of garnalen.
Om het helemaal af te maken kun je er een takje rozemarijn aan toevoegen. Zo ziet je cocktail er ook nog eens uit als een kerstboom!

3. Glühwein Cocktail

De laatste cocktail is een heerlijk verwarmende cocktail die al sinds een lange tijd traditioneel wordt gedronken tijdens de feestdagen. De Glühwein, oftewel opgewarmde wijn is een waar genot tijdens de koude wintermaanden. Deze warme cocktails worden overal in Europa op kerstmarkten verkocht als een opwarmer.

Glühwein bestaat uit rode wijn, waar suiker en aromatische ingrediënten aan toe wordt gevoegd zoals kaneel en anijs. Ook kan er fruit aan toe worden gevoegd, zoals mandarijn. Deze cocktail is vooral in Duitssprekende landen een echte hit, maar wordt wereldwijd gedronken tijdens de feestdagen.

De aromatische geuren van de vol hartige rode wijn in combinatie met de kruiden is overheerlijk voor tijdens het kerstdiner of buiten bij een vuurtje. Wanneer je naar de échte kerstcocktail zoekt, is Glühwein voor jou!

Wat heb je nodig om een Kerst cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Lekkerste Rode Cocktails
De 3 Lekkerste Blauwe Cocktails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories