De-3-Lekkerste-Lente-Cocktails

De 3 Lekkerste Lente Cocktails

Met de lente komt een nieuw jaar met nieuwe kansen. Hierbij komen ook nieuwe- of oude cocktails kijken die je eens moet proberen. Tijdens de lentetijd zoek je naar bloemige, frisse en zoete smaken. Om van de vroege lente dagen te genieten staan hier 3 cocktails die jij zeker moet proberen tijdens het lenteseizoen.

1. Disaronno Sour

De eerste cocktail op het lijstje is de Disaronno sour. Deze cocktail is een minder bekende variant op de Italiaanse amandel likeur, maar verdiend zeker meer populariteit. Deze cocktail bestaat uit Disaronno, citroensap en eiwit. Het gebruik van eiwit in cocktails is voor het creëren van een schuimlaag en een romige textuur in de cocktail. Dit wordt samen met de Disaronno en de limoensap geshaket in een cocktailshaker.

De Disaronno is de perfecte combinatie tussen zoet en zuur, en een waar genot voor de echte fijnproever. Het is een heerlijk verfrissende cocktail die ideaal is voor het lenteseizoen wanneer de eerste zonnestralen weer op komen dagen

2. Elderflower Old Fashioned

Deze cocktail is een frisse en fleurige draai aan een klassieke cocktail die gaat onder de naam ouderwets. Het is namelijk een draai aan de Old Fashioned, die wereldwijd gedronken wordt.

De Old Fashioned is wellicht één van de eerste cocktails ooit ontstaan zonder het gebruik van geavanceerde bartending technieken. De Old fashioned was ontstaan rond 1885, maar de exacte oorsprong is onbekend aangezien verschillende personas deze cocktail graag als eigen probeerden te claimen.

Oorspronkelijk wordt de old fashioned gemaakt met whisky of brandy, een bitter zoals de Angostura bitter en opgeloste suiker. In deze draai aan het recept wordt de suiker omgewisseld voor vlierbloesem siroop. Deze siroop wordt veel gebruikt in cocktails, en geeft een bloemige smaak af. Ook is het de ideale vervanger van suiker.

3. Strawberry Mojito

Van deze cocktail heb je misschien wel eens gehoord, maar het mag ook zeker opnieuw herhaald worden. De Strawberry Mojito, oftewel de Aardbei Mojito is een echte topper die voor het lenteseizoen perfect is.

De klassieke Mojito bestaat uit munt en limoensap, en deze draai aan de mojito is toegevoegd met heerlijk verse aardbeien. Dit zorgt voor een heerlijk frisse en fruitige cocktail die zacht is van smaak. De Mojito bestaat al jaren en is afkomstig uit Cuba. Hij wordt klaargemaakt met Bacardi en bruisend water. Om deze cocktail klaar te maken voor de lente, kun je de verse aardbeien uit de tuin halen en ze stampen en in een glas. Zo komen alle smaken naar boven die vervolgens heerlijk samen zullen gaan met de rest van de ingrediënten. Door het toevoegen van een klein beetje vlierbloesemsiroop en limoensap krijg je die overheerlijke mojito smaken en een fruitig en zoete cocktail die voor iedereen lekker is.

Deze cocktail kun je het best van genieten terwijl het zonnetje schijnt buiten, maar kan ook zeker lekker op de bank gedronken worden. Het is een simpele en leuke cocktail om te maken, dus je kan het lenteseizoen vieren door een cocktail party te organiseren!

Wat heb je nodig om een lente cocktail te maken?

Voor het maken van deze cocktails heb je naast de verschillende soorten drank, de volgende accessoires nodig:

Cocktail Accessoires met 70% Korting

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde cocktail accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

De 5 Beste Hurricane Glazen
Een Barmaatje Kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories